BEAUTÉ

ONS ADVIES OM JE HAAR SNELLER TE LATEN GROEIEN 💆‍♀️

Temps de lecture : 5 min.
NOS CONSEILS POUR FAIRE POUSSER VOS CHEVEUX PLUS RAPIDEMENT

Jouw droom: lang haar dat in de wind draait. De realiteit: een haardos die nauwelijks tot aan je schouders reikt... voorlopig. Want dankzij onze tips en gummies voor het laten groeien van haar kun jij eindelijk jouw haardoelen bereiken! U zult echter een beetje geduld moeten hebben, want onthoud dat wonderoplossingen niet bestaan. Een gezond haar groeit doorgaans ongeveer 0,3 millimeter per dag, of ongeveer twaalf centimeter per jaar. In een oogwenk van een kortere weg naar Rapunzel-lengte gaan is simpelweg onmogelijk. Bij Lashilé Beauty zijn we niet geïnteresseerd in valse beloftes. We zullen u altijd de waarheid vertellen en als het om de haargroei gaat: het is mogelijk om deze te verbeteren, maar dit betekent dat u enkele wijzigingen in uw dagelijkse routine moet aanbrengen. Wees gerust: niets onoverkomelijks. Dankzij de volgende tips zul je zien dat het aanleren van nieuwe gewoontes zelfs ronduit leuk kan zijn! Laten we gaan !


Hoe groeit haar?


Om jouw “hot hair” missie tot een goed einde te brengen, lijkt het ons belangrijk dat jij begrijpt hoe haargroei werkt. Grofweg bestaat de levenscyclus van het haar uit 3 hoofdfasen:
• De eerste “anagene” fase komt overeen met de groeifase en duurt gemiddeld 5 tot 7 jaar.
• De tweede “catagene” fase duurt 2 tot 3 weken. Dit is een periode waarin de haarontwikkeling vertraagt ​​totdat deze volledig stopt.
• De laatste “telogene” fase duurt ongeveer 3 maanden en leidt tot blijvend haarverlies. Het haar dat uitvalt wordt dan vervangen door een nieuw haar dat in een nieuwe anagene fase komt... En zo verder.
Dit fysiologische fenomeen is genetisch geprogrammeerd en kan van persoon tot persoon verschillen. Het is dus moeilijk om het aan te passen en het op ultrahoge snelheid te laten gaan. Het is echter mogelijk om het efficiënter te maken. Hoe ? Door de toevoer van voedingsstoffen die nodig zijn voor de haargroei te optimaliseren. Goed gevoede haarzakjes produceren meer haar van betere kwaliteit. Minder droog en minder gespleten punten, het haar breekt minder en kan met een gerust hart zijn mooie lengte laten zien.


De beste voedingsstoffen om haar te laten groeien


De vraag die nu rijst is daarom de volgende: welke voedingsstoffen zijn het meest geschikt om een ​​goede haargroei te stimuleren? Vitamine B8 (of biotine) is de grote bondgenoot van je haar, omdat het helpt normaal haar te behouden. Maar ze is niet de enige begaafde in de familie! Vitamine B6 is ook interessant omdat het bijdraagt ​​aan de normale synthese van cysteïne, een aminozuur dat essentieel is voor de synthese van keratine, dat het materiaal van het haar vormt. Zonder de vitamines B5, B9 (foliumzuur) en B12 te vergeten, die ook essentiële eigenschappen hebben voor perfect gezond haar. Andere vitamines dragen bij aan de schoonheid van het haar: dit is het geval met vitamine A, C, D en E. Wat de essentiële mineralen betreft, is het onmogelijk om zink over te slaan, omdat dit bijdraagt ​​aan het behoud van normaal haar. En hoe zit het met planten? Lang leve bosbessenblad en paardenstaart die de haargroei en versterking bevorderen!
“Bedankt voor de lijst, maar waar ga ik dit allemaal vinden?!” Als je je dat afvraagt, geen stress, al deze voedingsstoffen zijn samengebracht in onze Good Hair gummies, met een veganistische formule, gegarandeerd zonder kunstmatige kleurstoffen en gemaakt in Frankrijk. Binnenin: alleen maar goede dingen om je haargroei te stimuleren en steeds mooier te maken. Twee gummies per dag, gedurende een periode van 3 tot 6 maanden, dit is de nieuwe reflex om de kwaliteit van je haar aanzienlijk te verbeteren en je haardoelen te bereiken. Een nieuw gebaar waar je zeker van zult houden dankzij de heerlijke “Tutti Frutti”-smaak van onze gummies!
Als u tijdens de wisselende seizoenen gevoelig bent voor haaruitval, ontdek dan ook onze gummies tegen haaruitval. Ons complete assortiment omvat ook voedingssupplementen tegen haaruitval voor mannen.


Voedsel om de groei te stimuleren


Onze Good Hair gummies bevatten alles wat je nodig hebt om mooi haar te laten zien, van de wortels tot de punten. Maar we kunnen het nooit genoeg benadrukken: voedingssupplementen moeten worden gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl en mogen een evenwichtige en gevarieerde voeding niet vervangen. Als u dus snel resultaat wilt behalen, moet u er ook aan denken om dagelijks de voorkeur te geven aan bepaalde voedingsmiddelen.
Denk op je volgende boodschappenlijstje vooral aan eieren die rijk zijn aan vitamine B. Ook vette vis zoals makreel, zalm of sardines zijn nuttig omdat ze rijk zijn aan omega-3. Net als avocado en noten bronnen van goed vet om te overwegen bij een vegetarisch dieet. Nog een nuttig voedingsmiddel om de haargroei te stimuleren: linzen rijk aan ijzer, op smaak gebracht met peterselie vol vitamine C voor een betere opname van ijzer.


5 tips om het haar sneller te laten groeien


Laten we na het eten eens kijken naar de juiste acties in de badkamer.


Zorg voor je hoofdhuid


Het is zo goed verborgen onder het haar dat we de neiging hebben het te vergeten. De hoofdhuid is echter letterlijk de basis van mooi haar. Het is op dit niveau dat alle mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de haargroei en de toevoer van voedingsstoffen worden geactiveerd. Kies voor een gezonde hoofdhuid een zachte shampoo die aan de behoeften voldoet (normaal, vettig, droog, gevoelig, enz.). Eenmaal per week, net voordat u nat haar gaat wassen, exfolieert u de hoofdhuid om de microcirculatie weer op gang te brengen en het transport van voedingsstoffen te bevorderen.


Bewaar de warmte voor speciale gelegenheden


Stijltangen en andere haardrogers drogen de haarvezels uit. En droog haar is versleten haar dat gemakkelijk breekt of splijt: niet bepaald het ideale scenario als je droomlengtes wilt bereiken... Daarom moeten verwarmingsapparaten spaarzaam en altijd met zorg worden gebruikt. Aarzel niet om voor en na gebruik vochtinbrengende maskers aan te brengen of, als de aard van uw haar het toelaat, een bad te nemen in plantaardige oliën, met name op basis van voedende ricinusolie.


Bescherm je haar tegen de zon


Net als je huid heeft je haar bescherming nodig tegen de zon. In de zomer droogt langdurige blootstelling de haarvezel uit en tilt het de haarschubben op, waardoor gespleten haarpunten en kroezen ontstaan. Om het hooibergeffect, dat vaak tot breuk leidt, te voorkomen, draag je zo snel mogelijk een mooie afdekkende hoed. Rust jezelf de rest van de tijd uit met een anti-UV-haarlak en spray zo snel als nodig is.


Poets zachtjes


Vergeet al te krachtig borstelen, waarbij de helft van uw haar meegaat! Als je kunt, investeer dan in een borstel met borstelharen van plantaardige vezels, net zo effectief als een borstel van zwijnenhaar... maar dan 100% veganistisch. Deze borstels zijn zachter dan plastic of metalen borstels, waardoor ze gemakkelijk in de lengtes blijven haken en breken: een echte ramp voor het haar, vooral als het fijn en/of kwetsbaar is.


Zet in op beschermende kapsels


Speciaal voor kroeshaar en krullend haar dat van nature erg droog is en daardoor gemakkelijker kan breken. Om centimeters te winnen is het raadzaam om beschermende kapsels te gebruiken, dat wil zeggen kapsels die de hydratatie van het haar zoveel mogelijk behouden en schade aan de lengtes en punten beperken. Boxvlechten, knotjes, gelijmde vlechten… Goed nieuws: er zijn meerdere opties om stijlvol te zijn terwijl je je haar verzorgt!

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG