BIEN-ÊTRE

WELKE VITAMINEN MOET IK INNEMEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?

Temps de lecture : 2 min.
QUELLES VITAMINES DOIS-JE PRENDRE PENDANT LA GROSSESSE ?
Foto DR

Verwacht je een baby? Gefeliciteerd!

Zwangerschap is een bijzondere tijd voor toekomstige moeders. Gezond eten, sporten en het nemen van supplementen zijn belangrijke elementen waarmee u rekening moet houden... Vitamines stimuleren immers de vitale functies van het lichaam en helpen ziekten te bestrijden door een goed immuunsysteem te behouden. Zelfs als je goed eet, ben je vatbaarder voor vitaminetekorten. Als je zwanger bent, moet je lichaam harder werken om ervoor te zorgen dat je baby gezond is, waardoor de reserves na verloop van tijd kunnen uitgeput raken...

Ontdek de vitamines die tijdens deze periode favoriet zijn:

Het gebruik van foliumzuur ( vitamine B9 ) kan neurale buisdefecten (NTD's) bij uw baby helpen voorkomen. Dit zijn aangeboren afwijkingen van de hersenen en het ruggenmerg die vroeg in de zwangerschap optreden. Neurale buisdefecten omvatten spina bifida en anencefalie.

De meeste vrouwen weten echter niet dat ze zwanger zijn tijdens de eerste weken van hun zwangerschap. Begin er dus zo snel mogelijk mee. Idealiter zou u foliumzuur minimaal 3 maanden vóór de conceptie en tijdens het eerste trimester van uw zwangerschap moeten innemen.

Vitamine C is een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen en het behoud van de placentamembranen.

Een tekort aan vitamine C verhoogt het risico op vroeggeboorte. Het wordt aangetroffen in fruit: kiwi's, aardbeien, guaves, zwarte bessen, maar ook in citrusvruchten, sinaasappels en citroenen. Suppletie is niet nodig, behalve voor ex-rokers.

Vitamine D of de zonnevitamine is een essentiële vitamine voor het goede verloop van de zwangerschap en de ontwikkeling van het kind. Het werkt in synergie met calcium om de assimilatie en fixatie ervan op de botten te vergemakkelijken. Vitamine D-suppletie in combinatie met calcium kan het risico op het ontwikkelen van pre-eclampsie tijdens de zwangerschap helpen halveren.

Het komt voor in vette vis (zoals haring, sardines, zalm en makreel), zuivelproducten, eieren, pure chocolade, oliën en margarines.

ONTHOUDEN :

- Vraag uw gebruikelijke arts om advies voordat u supplementen inneemt

- Het gebruik van foliumzuur wordt sterk aanbevolen gedurende minimaal 3 maanden vóór de conceptie en tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap

- Vitaminesuppletie wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap

- En natuurlijk proberen we gevarieerde en uitgebalanceerde maaltijden te eten, zodat jij en je baby alle voedingsstoffen binnen hebben!

bien-etre

cheveux

Hair en Detox Pakket

Haargroei en ontgifting van het lichaam

Normale prijs Vanaf 44,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 44,90€

WIJ SPREKEN ER OOK OVER:

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG