BIEN-ÊTRE

ROZE OKTOBER: SAMEN IN DE STRIJD TEGEN BORSTKANKER!

Temps de lecture : 2 min.
OCTOBRE ROSE : ENSEMBLE POUR LA LUTTE CONTRE LE CANCER DU SEIN !

Oktober is de maand waarin roze de kleur wordt van hoop en bewustzijn in de strijd tegen borstkanker. Elk jaar worden, als onderdeel van de Roze Oktober-campagne, evenementen, fondsenwerving en bewustmakingsacties georganiseerd om het belang van vroege detectie en zelfonderzoek in de strijd tegen deze ziekte, die miljoenen vrouwen over de hele wereld treft, te benadrukken. 💕

Borstkanker

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen, met duizenden nieuwe gevallen per jaar. Dankzij de vooruitgang in het onderzoek zijn de genezingspercentages gelukkig zeer hoog. Er zijn manieren om het in een vroeg stadium te detecteren, wat de kansen op herstel aanzienlijk vergroot.

Het belang van vroege detectie

Tegenwoordig treft borstkanker 1 op de 8 vrouwen. Hoe eerder de kanker wordt ontdekt, hoe breder de behandelingsmogelijkheden en hoe hoger de overlevingskansen. Vanaf de leeftijd van 25 jaar moet er jaarlijks een medische opvolging plaatsvinden. Regelmatige screeningsmammografieën worden aanbevolen voor vrouwen ouder dan 40 jaar en zijn essentieel voor het opsporen van mogelijke afwijkingen. Screening mag echter niet beperkt blijven tot mammografieën. Het is ook essentieel om uw borsten te leren kennen en ze regelmatig te onderzoeken.

Zelfpalpatie

Zelfpalpatie omvat een reeks eenvoudige gebaren die u, elke maand na uw menstruatie, in staat stellen uw borsten goed te leren kennen, eventuele afwijkingen op te sporen en dit aan uw arts te melden. Zelfonderzoek vormt een extra troef voor uw gezondheid, maar vervangt op geen enkele wijze uw reguliere bezoek aan uw gynaecoloog, verloskundige of arts.

Deze techniek houdt in dat u uw borsten regelmatig onderzoekt op eventuele afwijkingen, zoals een knobbel, hardheid of ongebruikelijke pijn.

Als u een knobbel of afwijking constateert of als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan uw arts. Regelmatig zelfonderzoek vervangt geen mammografie, maar kan u wel helpen veranderingen sneller op te sporen.

Doe mee met ons!

Voor het derde jaar op rij zijn we partners van de vereniging Ruban Rose, het wereldwijde symbool van de strijd tegen borstkanker. 🎗️

Er wordt 1€ aan hen gedoneerd voor elke gekochte Good Hair-fles, en voor elke aankoop van een pakket voor 3 of 6 maanden ontvangt u een mooie kit als cadeau. Doe met ons mee en maak van de gelegenheid gebruik om onze bestverkochte groei- en versterkingsformule te ontdekken of herontdekken.

Sinds 2020 hebben wij ruim €60.000,- ingezameld voor vereniging Ruban Rose!

Samen kunnen we echt een verschil maken. Zorg goed voor je borsten 💕

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG