BEAUTÉ

ONS ADVIES OM JE HUID EFFECTIEF VOOR TE BEREIDEN OP DE ZON ☀️

Temps de lecture : 4 min.
NOS CONSEILS POUR PRÉPARER VOTRE PEAU AU SOLEIL EFFICACEMENT

Geesten die lichter worden, dagen die langer worden... De zomer is een feest! En zoals bij elk zichzelf respecterend feest begint het feest met een voorfeest dat deze naam waardig is... Voordat u onder deze gigantische discobal, die de zon is, doorloopt en uw huid blootstelt aan de lichtgevende stralen, is een beetje voorbereiding nodig. Niets te beperkend, dat beloof ik. Slechts een paar stappen om te volgen om zachtjes in de stemming te komen voor zonnige dagen ... en zodat dit langverwachte seizoen een periode van geluk en feest blijft!

Waarom je huid voorbereiden op de zon?

Eerste voordeel: door uw huid goed voor te bereiden op de zon, kunt u tijdens de zomer een natuurlijker, gelijkmatiger en helderder kleurtje vertonen. Tweede voordeel: hierdoor kunt u ook de tekenen van veroudering vertragen en de gezondheid van uw huid behouden. Elke keer dat u de druk loslaat terwijl u rustig op uw ligstoel zit, maken de zonnestralen van de gelegenheid gebruik om uw huidcellen uit te dagen. Onruststokers die in twee grote groepen zijn verdeeld: UVA en UVB.

  • UVA vertegenwoordigt 95% van de zonnestraling die de huid bereikt. Ze hebben het vermogen om diep in de dermis door te dringen en voortijdige veroudering van de huid te veroorzaken: hallo rimpels, vlekken, droogheid en verdorde huid vóór zijn tijd! UVA-stralen zijn zo agressief dat ze zelfs huidkanker kunnen veroorzaken.
  • UVB vormt de resterende 5% van de zonnestraling die de huid bereikt. Ze dringen niet diep door, maar zijn niet onschadelijk omdat ze de beroemde zonnebrand veroorzaken.

Om deze bedreigingen af ​​te weren, heeft de huid zijn eigen verdedigingsmechanisme. Wanneer de zon brandt, wordt de productie van melanine geactiveerd, dit pigment dat verantwoordelijk is voor het bruinen en dat ook en vooral een essentiële fotoprotectieve rol speelt. Keratinocyten (de cellen die de huid bedekken) zijn ook belangrijke schilden. Ze produceren een dikke beschermlaag die tot doel heeft te voorkomen dat UV-stralen doordringen. Probleem: als deze huidbeschermers slecht voorbereid en slecht ondersteund zijn, zal de huid onvermijdelijk lijden... Vandaar het belang van het implementeren van een beproefde pre-vakantiestrategie !

De goede effecten van de zon op je huid en je immuunsysteem

Gelukkig is het beeld niet allemaal somber. De zon heeft ook veel voordelen voor het lichaam, te beginnen met het vermogen om u onmiddellijk in een goed humeur te brengen . Zonlicht is een natuurlijke bron van vitamine D en stimuleert de aanmaak van feel-good hormonen . Het versterkt ook het immuunsysteem : de garantie voor opgeladen energie!

Om ervoor te zorgen dat de zomer gekenmerkt blijft door een goede sfeer , volgen hier enkele reflexen die u vóór de vakantie kunt toepassen...

Ons advies om uw huid voor te bereiden op het bruinen vóór de zomer

Exfolieer en hydrateer je huid voor een mooie bruine kleur

Peeling is een essentiële stap om de huid voor te bereiden op de zon en een mooie, uniforme en langdurige bruine kleur te krijgen. Met dit schoonheidsgebaar kunt u dode cellen op het oppervlak van de opperhuid wegvegen die de celvernieuwing verhinderen, de goede opname van behandelingen belemmeren en de opperhuid dof maken. Gebruik een of twee keer per week, afhankelijk van uw huidtype, een fijnkorrelige scrub onder de douche en maak zo zacht mogelijk cirkelvormige bewegingen over uw hele lichaam. Voor het gezicht is een wekelijkse peeling voldoende, of zelfs elke twee weken als uw huid gevoelig is. Breng op dit schone canvas elke dag een vochtinbrengende crème aan. Regelmatige peeling + dagelijkse hydratatie = de winnende combinatie voor een gezonde huid en een stralende bruine kleur !

Kies voor een kleurrijk dieet

Een gezonde bruine kleur kan ook van binnenuit worden bereid. Om uw huid te helpen haar afweermechanismen tegen UV-straling te consolideren, kunt u het beste een dieet volgen dat rijk is aan antioxidanten . Deze voedingsstoffen vangen vrije radicalen op die oxidatieve stress veroorzaken die verantwoordelijk is voor cellulaire veroudering. Het is tijd om bèta-caroteen, lycofeen, luteïne in te slaan... Of, om het simpeler te zeggen: het is tijd om naar al die prachtig gekleurde groenten en fruit te gaan: tomaat, mango, wortel, aardbei, abrikoos, paprika, meloen , zoete aardappel... Er is geen beter voedsel voor een mooie, gezond uitziende huid de hele zomer lang!

Kies de juiste voedingssupplementen

Voor een optimale bereiding zijn voedingssupplementen je beste bondgenoten. Onze Good Sun tanning gummies zijn veganistisch, zonder kunstmatige kleurstoffen en gemaakt in Frankrijk. Hun unieke formule met een goede perziksmaak is gebaseerd op een complex van plantaardige fytopigmenten op basis van koper, vitamine E en selenium. Een gezondheids- en schoonheidsboost die de huid voorbereidt op de zon, maar ook de bruining versnelt en verlengt zodra het seizoen begint. Dankzij de zelfbruinende werking kunt u zich ook veiliger blootstellen tijdens uw eerste stranduitstapjes. Als de huid al gebruind is, is de wens om uren in de zon door te brengen noodzakelijkerwijs minder belangrijk. Blootstellingen zijn daarom minder wreed, minder lang en daarom minder gevaarlijk.

Wij raden u aan om uw behandeling ongeveer 3 weken vóór uw vertrek op vakantie te starten en deze vervolgens tijdens en zelfs na uw uitstapje naar de zon te blijven gebruiken om uw bruine kleur zoveel mogelijk te verlengen en de schade veroorzaakt door UV-stralen te herstellen.

Bescherm je huid!

Al deze goede gewoonten moeten uiteraard worden aangevuld met het aanbrengen van zonnebrandcrème zodra de temperaturen beginnen te stijgen. De huid heeft weliswaar een eigen afweersysteem, zoals we u hierboven hebben uitgelegd, maar is slechts bestand tegen een bepaalde hoeveelheid UV-straling. Wanneer de blootstelling midden in de zomer te lang of te sterk is, heeft deze versterking nodig! Welke textuur u ook kiest (crème, melk, olie, water, nevel, enz.), kies SPF 50 en vernieuw de applicatie tijdens de blootstelling minstens elke 2 uur, waarbij u de heetste uren van de dag vermijdt (tussen 12.00 en 16.00 uur). . Zo krijgt u een mooi bruin kleurtje zonder uw huid te verbranden !

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG