BEAUTÉ

ONS ADVIES OM SEIZOENSHAARVERLIES TE BESTRIJDEN

Temps de lecture : 4 min.
NOS CONSEILS POUR LUTTER CONTRE LA CHUTE DE CHEVEUX SAISONNIERE

Haar lijkt een beetje op je eetlust: als het weggaat, gaat alles weg. Maar zodra ze tekenen van vermoeidheid begint te vertonen, is het paniek! Een paar haartjes te veel die aan de borstel of de douchebak plakken, en je stelt je al voor dat je kaal wordt, veroordeeld tot een reeks haartransplantaties om weer wat manenschijn te krijgen. Dit is onze drama queen-kant en gelukkig is er altijd een goede vriend die ons weer bij zinnen brengt... Herken jij jezelf in dit scenario? Dus laat ons je beste vriend voor vandaag zijn en vertrouw ons als we je vertellen dat alles goed komt 😊 Afhankelijk van de periode is het volkomen normaal om je haar te verliezen. Het is zelfs mogelijk om deze episoden met een gerust hart te ervaren: je hoeft alleen maar de juiste reflexen aan te nemen. Wij vertellen je meer...

Seizoensgebonden haarverlies begrijpen


U hoeft niet bang te zijn voor haaruitval, om de eenvoudige reden dat dit fenomeen volkomen natuurlijk is. Het is gekoppeld aan de levenscyclus van het haar, die plaatsvindt in drie hoofdfasen. De eerste “anagene” fase is de groeifase. Meestal duurt het 2 tot 7 jaar. Het haar wordt geboren in het haarzakje en groeit ongeveer één tot twee centimeter per maand. Vervolgens komt de ‘catagene’ fase, een periode van ongeveer 2 tot 3 weken waarin het haar stopt met groeien. Vervolgens eindigt de cyclus met de “telogene” fase die tussen de 2 en 4 maanden duurt. Het haar valt geleidelijk uit om plaats te maken voor een nieuw haar in vorming. In verhouding tot dit alles is het daarom gebruikelijk om tussen de 50 en 100 haren per dag te verliezen. Maar afhankelijk van de periode kan het meer zijn. Vooral tijdens fasen van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze), maar ook tijdens meer punctuele gebeurtenissen zoals een piek van stress, ernstige vermoeidheid of zelfs een drastisch dieet (nou ja, nog een goede reden om te stoppen met diëten 😉). Heel vaak begint het haar ook uit te vallen tijdens seizoenswisselingen: aan het begin van de herfst en na de winter. Dit is wat ‘seizoensgebonden haarverlies’ wordt genoemd, een tijdelijk en onschadelijk fenomeen: pfff!


De oorzaken van haaruitval


Als de lente voor de deur staat, komt het haar net uit de winter. Een periode waarin ze zich moesten aanpassen aan het gebrek aan licht, de kou, de vochtigheid, de overvloed aan droogte... waardoor ze onvermijdelijk verzwakten. Wat het begin van de herfst betreft, het haar lijdt onder de tegenslag van de zomer. De haarvezel is op de proef gesteld door UV-stralen, chloor, zout... Om nog maar te zwijgen van de dagen die korter worden en de stress van het weer naar school gaan, wat de situatie niet ten goede komt. In deze enigszins sombere context kan haaruitval dan enkele weken aanhouden. Als het haar in goede conditie is, groeien er onmiddellijk nieuwe haren terug, even talrijk en dik als de vorige. Maar als het haar erg beschadigd is of de neiging heeft om dunner te worden, kan de hergroei minder dicht en fijner zijn. Vandaar het belang van het “versterken” van uw haarvezel naarmate deze belangrijke periodes naderen.
Let op: seizoensgebonden haarverlies duurt niet langer dan drie opeenvolgende maanden. Daarnaast kan het chronisch haarverlies zijn, zoals androgene alopecia, wat tot echt haarverlies leidt, zowel bij mannen als bij vrouwen. Als u de eerste twijfels heeft, is het sterk aan te raden om met een dermatoloog te praten.Voorkomen van haaruitval als gevolg van de seizoenswisselingKies voor een uitgebalanceerd dieet


Is uw haar niet in de juiste conditie? Begin dus met het optimaliseren van de inhoud, omdat voeding een grote rol speelt in de gezondheid van het haar. Om seizoensgebonden haaruitval te stoppen, moet u eiwitten, ijzer, zink, vitamine A, B, C en E inslaan, evenals essentiële vetzuren zoals omega-3. Je beste bondgenoten zijn eieren, groene groenten, rood fruit, vette vis, peulvruchten, noten en zelfs zaden.


Gebruik de juiste zorg


Vertrouw bij het shamponeren op stimulerende formules op basis van plantaardige keratine om de interne structuur van het haar te versterken, en vitamine B om de groei te stimuleren. Een kleine natuurlijke tip voor liefhebbers van zelfgemaakte cosmetica: rozemarijnwater. Een van de voordelen van rozemarijn voor haar is het stimuleren van de haargroei. Wij zeggen geen nee!


Bescherm uw hoofdhuidEen gezonde hoofdhuid bevordert de haargroei en vermindert haaruitval. Het is dus beter om er alles aan te doen om het te beschermen! Het begint met afscheid nemen van alles wat hem gevoelig maakt, namelijk te strakke kapsels, heet föhnen of zelfs het verwarmen van apparaten op maximaal vermogen.Stappen die u moet nemen om haaruitval tegen te gaan


Masseer je hoofdhuid


Een goede massage van de nek tot de kruin: dit is een mooie kans om zaken met plezier te combineren! Naast de onmiddellijke ontspannende werking stimuleert het zachtjes kneden van de hoofdhuid de bloedcirculatie, bevordert de toevoer van voedingsstoffen naar de haarbol en zorgt zo voor een normale haarcyclus.


Neem voedingssupplementenAls de lente of de herfst in aantocht is, is er niets beter dan een kuur met voedingssupplementen om uw haar een boost te geven en een rustige overgang tussen de seizoenen te bevorderen. Onze Good Hair Women haarverliesgummies zijn veganistisch, zonder kunstmatige kleurstoffen en gemaakt in Frankrijk. Hun unieke formule, speciaal ontwikkeld om haaruitval bij vrouwen te helpen voorkomen, geeft een echte boost dankzij zeer effectieve actieve ingrediënten zoals Venushaarvaren, zink, ijzer, biotine (B8) en bosbes. Voor langdurig resultaat raden wij u aan om 2 gummies per dag te nemen gedurende een periode van 3 tot 6 maanden.


Vind ook onze Good Hair gummies om haar te laten groeien met de heerlijke Tutti Frutti smaak.


Weg met stress


Chronische stress kan de oorzaak zijn van tijdelijk haarverlies. Aarzel dus niet om regelmatig ontspannende activiteiten te beoefenen of een sport waarbij je stoom afblaast om de druk te verminderen... en tegelijkertijd je haar te beschermen ;)

cheveux

Good Hair Women

Anti-haaruitval voor vrouwen

Normale prijs Vanaf 24,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 24,90€
Best Seller

cheveux

essentiels

Good Hair Women en Good Hair Pack

Duo tegen haaruitval en haargroei

Normale prijs Vanaf 44,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 44,90€
Best Seller

cheveux

Good Hair

Schoonheid, groei, haarversterking

Normale prijs Vanaf 24,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 24,90€

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG