BEAUTÉ

DE VOORDELEN VAN SLAAP OP JE HUID

Temps de lecture : 5 min.
LES BIENFAITS DU SOMMEIL SUR VOTRE PEAU

Omdat al je favoriete influencers Miracle Morning beoefenen - om 5 uur opstaan ​​om te mediteren/lezen/rennen... - voel je je schuldig als je in bed ligt te luieren en de wekker minstens vijf keer laat afgaan voordat je je ogen opent? We houden je meteen tegen: de tijd nemen om voldoende te slapen mag NOOIT tot schuldgevoelens leiden. Ten eerste omdat we niet allemaal hetzelfde levenstempo hebben en sommige mensen gewoon meer uren slaap nodig hebben. Misschien doet dat meisje dat bij zonsopgang de zonnegroet doet ook 's middags een dutje, iets wat voor jou absoluut onmogelijk is omdat je werk dat niet toestaat... Zeg dan tegen jezelf dat als je nog wat tijd onder het dekbed doorbrengt, je verwen uw lichaam, te beginnen met uw huid. Ja, slaap en huid zijn nauw met elkaar verbonden, en de kwaliteit van de een heeft grote invloed op die van de ander. Je hebt dus geen spijt als je van slapen houdt, integendeel!

😴De effecten van slaap op de huid

Het volwassen lichaam heeft een bepaald aantal uren slaap nodig, gemiddeld tussen de 7 en 9 per nacht. Het is het perfecte rustmoment om de hersenen, de spieren, het immuunsysteem, het humeur... maar ook de huid te stimuleren die van deze vrije tijd profiteert om haar schoonheid terug te krijgen.

De huidcyclus en regeneratie

Gedurende de nacht kan de huid eindelijk ademen. In feite is dit de enige periode waarin het geen agressie ondervindt. Geen vervuiling, geen sigarettenpeuk, geen zon, wind, kou of stress: de huid kan haar bescherming laten zakken en haar beschermingsmechanismen op stand-by zetten. Maar pas op: ze zit niet stil! De huid blijft nog steeds werken, maar aan een heel andere taak: de regeneratie ervan. Het is tussen 23.00 uur en 04.00 uur, tijdens de diepe slaapfase, dat de machine het hardst werkt. Tijdens deze periode van het circadiane ritme worden huidcellen actief gerepareerd en vernieuwd.

🌙De voordelen van een goede nachtrust voor de huid

Je zult het dus begrepen hebben: slaap is de meest natuurlijke (en meest effectieve) schoonheidstip die er is. Om de effecten ervan te maximaliseren, is een goede schoonheidsslaaproutine essentieel! Dit begint met het correct verwijderen van make-up, want alleen op een schoon oppervlak kan de huid goed regenereren. Zelfs als je de hele dag geen foundation of mascara hebt aangebracht, is reinigen met geschikte producten noodzakelijk om eventuele sporen van talg, vervuiling of stof te verwijderen die een goede celvernieuwing in de weg staan. Zodra de opperhuid volledig fris is, wordt het aanbrengen van een serum en een crème, gekozen op basis van de behoeften van uw huid, bijzonder aanbevolen, omdat de huid 's nachts nog ontvankelijker is voor cosmetische verzorging. Goede slaap + een goede routine = de winnende combinatie om maximale schoonheidsvoordelen te behalen!

Vermindering van donkere kringen

Dun en fragiel gebied, de ogen kunnen gemakkelijk vlekken achterlaten, vooral als de nacht te kort of verstoord is geweest. Een goede nachtrust is de beste tip om afscheid te nemen van vermoeide ogen, omdat het ontstaan ​​van donkere kringen en wallen doorgaans wordt veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie en een verstoring van de lymfedrainage. En het is wanneer we slapen dat de bloedcirculatie en lymfedrainage het meest effectief zijn. Wat ook nog eens zorgt voor een mooie glow in het gezicht!

Rimpelvermindering

Dankzij collageen en elastine, deze twee belangrijke eiwitten die helpen de stevigheid, elasticiteit en soepelheid van de huid te behouden. Omdat hun productie 's nachts wordt gestimuleerd, zorgt een goede nachtrust ervoor dat de huid bij het ontwaken een vollere huid krijgt.

Betere hydratatie en een frisse teint

Tijdens de slaap reguleert de huid ook het hydratatieniveau. Door voldoende te slapen, zorgt u ervoor dat uw huid het natuurlijke vocht vasthoudt, waardoor de tekenen van veroudering worden verminderd en uw gezicht er stralender uitziet.

🧐De gevolgen van een slaapgebrek op de huid

Als je niet genoeg slaap krijgt of als je slaap verstoord is, komt de huid in de problemen! Het is bewezen en bewezen, een huid die gewend is slecht te slapen, is een huid die bij het ontwaken automatisch grijs lijkt: de gelaatstrekken zijn gerimpeld, de teint is dof, het huidreliëf is onregelmatig... Kortom, alles waar we bang voor zijn.


Versnelling van huidveroudering

Tot een paar jaar geleden kon je tot het einde van de nacht uitgaan en incognito een werkdag voortzetten, zonder dat een collega je deze hoogst onaangename zin toewierp: “ Oulala, je hebt echt vakantie nodig!”. Maar zoals ze zeggen, dat was vroeger... Tegenwoordig verraden je getekende gelaatstrekken je bij de eerste stap in de open ruimte. Zo is het leven: hoe ouder we worden, hoe meer onze huid de klap krijgt en te lijden heeft onder de volle kracht van een gebrek aan slaap. Te korte nachten zijn niet langer vergevingsgezind, en slapeloosheid helpt niets, want slapeloosheid betekent meer stress en meer cortisol. Dit hormoon induceert een meer langdurige afscheiding van vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering van de huid. Om woelen en draaien in bed te voorkomen, is het van cruciaal belang dat u een goede slaaproutine opbouwt. Zorg voor een regelmatig slaapschema, vermijd stimulerende middelen vanaf het einde van de middag, beperk de blootstelling aan schermen, oefen ontspannende activiteiten voordat u gaat slapen, creëer een omgeving die bevorderlijk is om te slapen met een donkere, koele en stille slaapkamer... . Al deze reflexen zijn echt de moeite waard om te adopteren!

Toegenomen huidproblemen

Naast rimpels en andere tekenen van huidveroudering kunnen hoge cortisolspiegels ook de talgproductie, verstopte poriën en het optreden van acne bevorderen. Zonder te vergeten dat slaapgebrek het immuunsysteem van de huid waarschijnlijk in gevaar brengt: de huid wordt kwetsbaarder voor bacteriële infecties en dit zet de deur open voor onvolkomenheden en vlekjes in overvloed. Immuunstoornissen kunnen ook overmatige ontstekingsreacties in de huid veroorzaken, waardoor de symptomen van bijvoorbeeld eczeem of psoriasis verergeren.

✨Voedingssupplementen om je lichaam te ondersteunen

Om ervoor te zorgen dat uw nacht een echte make-over wordt, heet de laatste - en niet de minste - reflex Good Skin Night! Een nieuw veganistisch en suikervrij product dat een aanvulling vormt op ons assortiment slaapgummies , speciaal ontwikkeld om de huid te helpen zichzelf 's nachts te revitaliseren. Binnen ? Californische papaverextract, vitamine A, vitamine C, zink, co-enzym Q10… Een ultra-effectieve set actieve ingrediënten die bijdragen aan de kwaliteit van de natuurlijke slaap, het celdelingsproces ondersteunen en helpen een normale huid te behouden. Het enige wat u hoeft te doen is elke avond slechts 2 gummies innemen gedurende 3 tot 6 maanden, voor een sublieme huid als eerste in de ochtend. Een nieuw gebaar om te adopteren met je ogen dicht ;)

NEW

peau

Good Skin Night

Gerevitaliseerde huid tijdens de slaap!

Normale prijs Vanaf 24,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 24,90€

accessoires

bien-etre

Satijnen nachtmasker

Vreedzame nacht en uitgerust uiterlijk

Normale prijs 9,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs 9,90€

accessoires

Ontspannende welterustenkaars

Parfum “Oranjebloesem”

Normale prijs 12,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs 12,90€

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG