BEAUTÉ

DE VOORDELEN VAN EEN SATIJNEN NACHTMUTS OM JE HAAR TE BESCHERMEN

Temps de lecture : 2 min.
LES AVANTAGES DU BONNET DE NUIT EN SATIN POUR PROTÉGER SES CHEVEUX

Het beschermen van uw haar is essentieel om de gezondheid, glans en schoonheid ervan te behouden. Hoewel we overdag vaak veel aandacht besteden aan onze haarroutine, kan het nalaten om ons haar ‘s nachts te beschermen tot verschillende aanvallen leiden en het daardoor verzwakken.

Een vrij eenvoudig gebaar om schade aan je haar te voorkomen en de schoonheid 's nachts te behouden: slaap met een satijnen muts. In tegenstelling tot katoenen of wollen stoffen heeft satijn een glad, zacht oppervlak dat de wrijving tussen haar en stof tijdens het slapen aanzienlijk vermindert. We ontdekken al zijn voordelen:

Minimaliseert breuk en wrijving

Een van de belangrijkste voordelen van de satijnen muts is dat deze de wrijving vermindert tussen je haar en het oppervlak waarop je slaapt, of het nu een katoenen kussen of een satijnen kussensloop is. In tegenstelling tot katoen, dat vocht uit het haar kan absorberen, heeft satijn een gladde textuur waardoor je haar kan glijden zonder dat het blijft haken. Dit vermindert het risico op breuk, klitten en gespleten haarpunten aanzienlijk, vooral voor mensen met krullend, kroeshaar of kwetsbaar haar.

Behoudt de hydratatie van het haar

Het gebruik van een satijnen muts helpt ook om de natuurlijke vochtigheid van je haar te behouden. Katoenen kussenslopen hebben de neiging vocht te absorberen van het haar en de haarproducten die u aanbrengt, waardoor uw haar droger en doffer wordt als u wakker wordt. Aan de andere kant houdt satijn vocht vast, wat essentieel is om je haar gezond, levendig en goed gevoed te houden.

Vermindert kroezen en vliegjes

Kroezen en losse haren kunnen een nachtmerrie zijn voor iedereen die steil, goed verzorgd haar wil. De satijnen motorkap houdt je haar op zijn plaats en minimaliseert wrijving die wrijving en kroezen kan veroorzaken. Door je haar 's nachts te beschermen, word je wakker met een soepeler, meer gecontroleerd kapsel, waardoor je 's ochtends minder tijd en moeite nodig hebt om het te stylen.

Door breuk, wrijving en kroezen te verminderen en vocht in uw haar te behouden, kan deze nieuwe slaaproutine op termijn een groot verschil maken in de gezondheid en het uiterlijk van uw haar. Goed nieuws, u kunt profiteren van ons nieuwe aanbod, bij elke aankoop van een Good Hair-behandeling van 3 of 6 maanden wordt een satijnen kapje aangeboden. Laat de satijnen motorkap dus je nachtelijke bondgenoot worden voor sterker, mooier en gezonder haar!

💡Tips voor gebruik:

Verzamel je haar en zet de pet op, zorg ervoor dat al je haar volledig in de slaapmuts zit. Als je lang en/of dik haar hebt, raden we je aan om het in een lage knot te binden met behulp van een spiraalvormig of satijnen elastiek.

✨ Onderhoud:

Wassen op 30 graden, zacht centrifugeren, niet in de droger.

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG