BEAUTÉ

HOE KUN JE DE POROSITEIT VAN JE HAAR TESTEN EN JE HAARROUTINE AANPASSEN?

Temps de lecture : 3 min.
COMMENT TESTER LA POROSITÉ DE VOS CHEVEUX ET ADAPTER SA ROUTINE CAPILLAIRE ?

Haarporositeit is een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het opzetten van een effectieve haarroutine. Als u de porositeit van uw haar begrijpt, kunt u de juiste producten kiezen en de juiste verzorging implementeren, terwijl u verspilling van tijd en geld vermijdt!

Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je je haarporositeit kunt testen en wat dat betekent op basis van je resultaten.

Wat is haarporositeit?

Haarporositeit verwijst naar het vermogen van uw lokken om vocht te absorberen en vast te houden. Het wordt bepaald door de structuur van de cuticula, de buitenste laag van elk haar. Een gezonde, goed afgesloten cuticula vermindert de porositeit, terwijl een beschadigde of open cuticula resulteert in een verhoogde porositeit.

Hoe test je de porositeit van je haar?

Hier zijn twee eenvoudige tests die u thuis kunt doen om de porositeit van uw haar te bepalen.

De drijftest: neem een ​​schoon, droog deel van het haar en plaats het in een glas water. Als je haar op het oppervlak drijft, betekent dit dat het een lage porositeit heeft. Als ze in het midden van het glas blijven, heb je een gemiddelde porositeit. En tenslotte, als ze naar de bodem zinken, duidt dit op een hoge porositeit.

De absorptietest: Spray water op een klein deel van schoon, droog haar. Observeer hoe je haar reageert. Als ze tijd nodig hebben om water te absorberen, heb je een lage porositeit. Als ze snel water opnemen, is uw porositeit hoog.

Wat betekenen de resultaten van de porositeitstest?

Nadat u een van deze tests heeft uitgevoerd, moet u de resultaten interpreteren om de behoeften van uw haar beter te begrijpen.

Lage porositeit: Als je haar een lage porositeit heeft, betekent dit dat de cuticula goed afgesloten is, waardoor het moeilijker wordt voor vocht om te absorberen. U moet lichte, vochtinbrengende producten gebruiken om te voorkomen dat uw haar zwaar wordt. Producten op waterbasis zijn ideaal, en u kunt ook overwegen om zachte warmte te gebruiken bij het behandelen van uw haar, zodat de cuticula iets opengaat en de producten gemakkelijker worden opgenomen.

Gemiddelde porositeit: Gemiddelde porositeit duidt op een gezond evenwicht in het vermogen van uw haar om vocht te absorberen. Je hebt een breed scala aan productopties, maar zorg ervoor dat je een evenwicht behoudt tussen hydratatie en nagelriembescherming. Gebruik producten die hydrateren zonder uw haar te verzwaren, en overweeg om sealants te gebruiken om vocht in de haarschubben vast te houden.

Hoge porositeit: Als je haar een hoge porositeit heeft, betekent dit dat de cuticula beschadigd of open is, wat leidt tot snelle vochtopname maar ook snel verlies. Je hebt vochtrijke producten nodig om de gezondheid van je haar te helpen herstellen. Gebruik producten met voedende oliën en eiwitten om de cuticula te versterken en vochtverlies te verminderen. Vermijd verwarmingstoestellen en gebruik afdichtingstechnieken om vocht vast te houden.

Het kennen van de porositeit van je haar is essentieel voor het kiezen van de juiste producten en het implementeren van een geschikte haarverzorgingsroutine. Door te begrijpen of uw haar een lage, gemiddelde of hoge porositeit heeft, kunt u de juiste producten selecteren en de nodige verzorging bieden om uw haar gezond, gehydrateerd en mooi te houden. Aarzel niet om uw porositeit te testen en uw routine aan te passen op basis van de verkregen resultaten. Je haar zal je dankbaar zijn!

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG