BIEN-ÊTRE

HOE JE DUURZAAM BESTRIJDEN TEGEN CELLULITE?

Temps de lecture : 6 min.
COMMENT LUTTER DURABLEMENT CONTRE LA CELLULITE ?

Ah die lieve cellulitis die aan onze huid blijft plakken! We kunnen haar van alles de schuld geven: lelijk, opdringerig, iets te vasthoudend... maar als er één ding is dat we haar niet kunnen afnemen, dan is het haar grote vrijgevigheid. Of je nu dun of rond, lang of klein bent, het treft (bijna) alle lichaamstypes zonder te tellen, aangezien 90% van de vrouwen er last van heeft. Cellulitis maakt daarom deel uit van ons hele leven en het is volkomen normaal om putjes op te merken in bepaalde delen van het lichaam, vaak op de dijen, heupen, billen of knieën. Maar ook al is het een 100% natuurlijk fenomeen, cellulitis is niet onvermijdelijk! Voor degenen die het willen verminderen of zelfs willen laten verdwijnen, bestaan ​​er effectieve methoden. Ontdek zonder verder uitstel hoe je een mooi, strak en stevig silhouet voor de zomer kunt vinden.

Wat is cellulitis?

De verschillende soorten cellulitis


We weten allemaal hoe cellulitis eruit ziet: een hobbelige huid, alsof deze versierd is met kleine golven. Maar we weten niet altijd waar het vandaan komt... Cellulitis kan zelfs verschillende oorzaken hebben en verschillende vormen aannemen.

• Vetcellulitis : dit type cellulitis ontstaat wanneer de vetcellen vlak onder de huid te veel vet opslaan. Zodra ze de verzadiging bereiken, vervormen en zwellen deze cellen uiteindelijk totdat ze stevig tegen elkaar aan zitten. De vloeistofcirculatie wordt dan geblokkeerd en de gifstoffen hopen zich op, wat een ontstekingsverschijnsel veroorzaakt. Direct gevolg: de huid krijgt een onregelmatig en golvend uiterlijk waardoor we boos worden als we voor de spiegel staan. Deze cellulitis voelt zacht en pijnloos aan en bevindt zich op de buik, dijen, knieën, billen en heupen.


• Waterige cellulitis : het houdt verband met een slechte veneuze en lymfatische circulatie, met verzadiging van de weefsels met water en gifstoffen, die stagneren en uiteindelijk kleine bultjes onder de huid veroorzaken. Net als vetcellulitis voelt het soepel en pijnloos aan, maar is het gelokaliseerd op de armen, dijen, kuiten en enkels. Het kan gepaard gaan met zware benen.


• Vezelige cellulitis : deze vorm van cellulitis is bijzonder moeilijk te verwijderen en wordt gekenmerkt door de verstijving van de collageenvezels die de vetcellen omringen. Het voelt hard en pijnlijk aan en blijft meestal vastzitten op de dijen, billen en heupen.

Het komt ook voor dat sommige vrouwen verschillende soorten cellulitis hebben. We spreken dan van “gemengde cellulitis”.

Waterig, vettig, vezelig…Wat zijn de oorzaken van cellulitis?

Zoals vaak het geval is, ligt er een genetische factor aan de basis. Er zijn ook hormonale factoren of simpelweg de natuurlijke veroudering van het lichaam (vooral in het geval van fibreuze cellulitis). Maar dit weerhoudt ons er niet van om actie te ondernemen om cellulitis te verminderen, want deze oorzaken zijn lang niet de enige! Een onevenwichtig dieet, een al te zittend dagelijks leven en een over het algemeen slechte levensstijl zijn belangrijke risicofactoren.

Natuurlijke methoden om cellulitis te verminderen


Het is niet ongebruikelijk dat cellulitis terrein wint in de winter, wanneer raclettes salades vervangen en ons Netflix-abonnement 10x actiever wordt dan ons sportschoolabonnement. Het is voor iedereen hetzelfde en er is geen reden om je schuldig te voelen: de kou moedigt je aan om los te laten, terwijl de zonnige dagen ervoor zorgen dat je serieuzer voor je lichaam wilt zorgen. In het voorjaar is de stemming om de leiding (her)over te nemen. Door nu een gezonde levensstijl aan te nemen, ben je klaar om te pronken met mooie benen om de zomer in stijl te beginnen!

Gezond eten en goede hydratatie


Om cellulitis te verminderen speelt voeding een belangrijke rol. Maar vergeet meteen drastische diëten die schadelijk zijn voor uw lichaam en uw goede humeur: afvallen heeft niet noodzakelijkerwijs invloed op cellulitis. Het bewijs: zelfs de dunste lichaamstypes kunnen cellulitis hebben! Het gaat dus niet om minder eten, maar om beter eten door gezondere en evenwichtigere menu's samen te stellen. Om als prioriteit te vermijden: voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (GI) die de opslag bevorderen. Daartoe behoren ultrabewerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetten en suikers, zoals koekjes, frisdranken, snoepjes, industriële vleeswaren of zelfs kant-en-klaarmaaltijden. Deze bevatten ook een zeer hoog zoutgehalte, wat een van de belangrijkste oorzaken is van het vasthouden van water. Integendeel, het is raadzaam om je te concentreren op voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en actieve ingrediënten bevatten. Verplichting om bij alle maaltijden fruit en groenten te consumeren, het beste voedsel voor een mooie huid! Het is ook noodzakelijk om de hele dag voldoende water te drinken om de eliminatie van gifstoffen te bevorderen en een goede hydratatie op cellulair niveau te behouden.

Lichaamsbeweging om in beweging te komen en te ontstressen


Om cellulitis te laten verdwijnen is bewegen essentieel! Wateractiviteiten zoals zwemmen, aquagym of aquabike zijn geweldige sporten tegen cellulitis, omdat ze helpen vet los te maken en tegelijkertijd de kwaliteit van de huid te verbeteren. Door snel opeenvolgende bewegingen in het water te maken, wordt het effect van een continue drainerende massage gereproduceerd: perfect om het uiterlijk van de sinaasappelschil te verminderen. Om de geneugten te variëren, aarzel dan niet om af te wisselen met de fiets of de elliptische trainer, die ook zeer effectief zijn voor het versterken van de bilspieren en de dijen. En voor volledige actie kun je het beste spierversterking in je sportroutine integreren. Squats, lunges... Er is geen betere manier om afscheid te nemen van het zachte en slappe uiterlijk van cellulitis.

Naast de fysieke voordelen, zullen deze activiteiten u ook in staat stellen uw stress te verminderen, wat bijdraagt ​​aan de vorming van cellulitis. Ja, stress leidt tot een verhoging van de cortisolspiegel, een hormoon dat de vorming van vetcellen bevordert en het fenomeen van het vasthouden van water accentueert.

Kwaliteitsslaap


Voor een gladde huid als die van een baby, moet je ook slapen als een baby! Een gebrek aan slaap heeft inderdaad invloed op de productie van hormonen die betrokken zijn bij het hongergevoel, met een sterk verlangen naar tussendoortjes en zoete tussendoortjes. En dat is nog niet alles, want het lichaam is ook geprogrammeerd om 's nachts vet op te slaan. Wanneer de slaap wordt verstoord, reageert het lichaam niet door minder op te slaan, maar helaas door meer op te slaan.

De meest effectieve behandelingen en massages


Naast een gezonde levensstijl werkt cellulitis op het lichaam! Focus op de meest effectieve behandelingen en massages.

De bekende palpatierol

Dit is een (zeer) energetisch kneden waarbij je de huid tussen duim en wijsvinger knijpt en vervolgens 5 tot 10 minuten per gebied van onder naar boven rolt. Zijn doel ? Verwijder onderhuids vet en ‘breek’ cellulitis los om het uiterlijk van de huid zichtbaar te verbeteren. Een kleine waarschuwing voor de meer gezelligers: het palpatierollen is effectief maar nogal pijnlijk... Je kunt het zelf oefenen met behulp van een goede tutorial, maar ook bij een fysiotherapeut of in een gespecialiseerd schoonheidsinstituut. Professionals beoefenen vaak mechanische palpatie en rollen, dat wil zeggen met een machine: een goede optie voor het verwijderen van fibreuze cellulitis.

Lymfedrainage


Dit is de voorkeurstechniek bij waterige cellulitis. Dit type massage, dat regelmatig wordt uitgevoerd, reactiveert de lymfecirculatie en bevordert de eliminatie van gifstoffen met behulp van kleine druk of langzame, regelmatige cirkelvormige bewegingen. U kunt thuis uw eigen lymfemassage uitvoeren door een serieuze tutorial te raadplegen, maar dit protocol is gebaseerd op het stimuleren van zeer specifieke punten, er gaat niets boven de knowhow van een gekwalificeerde professional (fysiotherapeut).

Andere professionele technieken


Er bestaan ​​nog veel meer anticellulitistechnieken: zowel voorouderlijke methoden zoals maderotherapie of gua sha, als methoden van de nieuwste generatie zoals laser, mesotherapie of zelfs cellulolipolyse in de esthetische geneeskunde. Het is aan jou om te kiezen op basis van je relatie met cellulitis, je overtuigingen en je budget.

Een effectieve crème kiezen om cellulitis te bestrijden


Hoe zit het met anti-cellulitis crèmes? Ze zijn elke dag je beste bondgenoten! Goed geformuleerd en goed toegepast, bieden ze een echte boost om uw in- en uitslankingsroutine te voltooien. Bij Lashilé Beauty bieden wij u onze eigen Good Body anti-cellulitiscrème aan met klinisch bewezen effectiviteit in de strijd tegen cellulitis. Zijn geheim? Een veganistische samenstelling met de beste anti-cellulitis actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong: cafeïne, paardenkastanje, groene anijs en buxus. We hebben ook een drietal plantaardige oliën toegevoegd (jojoba-, tarwekiem- en zoete amandelolie) om het uiterlijk van de sinaasappelschil aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd de hydratatie en elasticiteit van de huid te verbeteren. 's Morgens en 's avonds wordt onze Good Body-crème aangebracht met lichte massages, oplopend van de enkels tot aan de taille en met de nadruk op de dijen, heupen en billen. Een mooie huid- en welzijnsroutine tegelijk dankzij de lichte textuur en de zeer delicate frisse tonen. In alle subjectiviteit is het volkomen verslavend!
NEW

minceur

Goed lichaam

Crème anticellulite - Sculpte, lisse, raffermit et hydrate - 200 ml

Normale prijs Vanaf 28,00 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 28,00€

minceur

Good Burn

Afslank Boost - Vetverbrander - 1 maand

Normale prijs Vanaf 24,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 24,90€

minceur

Afslanken Megapakket

Gewichtsverlies, vetverbrander en eetlustremmer

Normale prijs Vanaf 59,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 59,90€

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG