BEAUTÉ

HOE KUN JE DE COLLAGEENPRODUCTIE VERHOGEN? AL ONS ADVIES

Temps de lecture : 5 min.
COMMENT AUGMENTER LA PRODUCTION DE COLLAGÈNE ? TOUS NOS CONSEILS

Als u op onze blog bent beland, komt dat omdat u op zoek bent naar goed schoonheids- en welzijnsadvies. En daar heb je gelijk in: tijd vrijmaken en voor jezelf zorgen moeten voor iedereen topprioriteiten zijn! Op het gebied van mooie huid heb je zeker al gehoord van collageen. Maar weet jij precies wat het is en wat het doet? Lees snel het volgende artikel om alles over hem te weten te komen!

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam aanwezig is. En het is niet zomaar een eiwit, het is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam!

Voor de goede orde: de naam komt van het Griekse "Kölla" wat "lijm" betekent, wat je al een goed idee geeft van de functie ervan... Collageen zorgt inderdaad voor de cohesie van weefsels en organen, maar ook voor hun elasticiteit en hun regeneratie. . Het komt onder meer voor in pezen, ligamenten, kraakbeen, botten, bloedvaten, spieren... maar ook in organen zoals de ogen en de huid. Deze laatste bestaat voornamelijk uit collageen type I, wetende dat er maar liefst 28 soorten collageen zijn met specifieke eigenschappen. Geproduceerd door fibroblasten in de dermis, zorgt collageen voor stevigheid en veerkracht van de huid.

Waarom neemt de collageenproductie af met de leeftijd?

Vanaf 25 jaar verliest het lichaam gemiddeld 1% collageen per jaar. De kwantiteit, maar ook de kwaliteit ervan, neemt in de loop van de tijd af, met een versnelling van het fenomeen tijdens de menopauze. Op 60-jarige leeftijd wordt aangenomen dat de huid 60% minder collageen bevat. Niemand ontkomt aan deze achteruitgang: het is de zeer natuurlijke realiteit van huidveroudering. Maar dat is niet alleen het geval. Onder invloed van UV-stralen, vervuiling, stress, sigarettenpauzes, te veel drinken in de avond of zelfs te korte nachten raken de collageenvezels in paniek. Ze barsten en ontregelen sneller dan verwacht, met gevolgen die onvermijdelijk op hun gezicht zichtbaar zullen zijn. Het verliest stevigheid, rimpels worden dieper, gelaatstrekken worden slapper en het ovaal wordt vager. Kortom, het is niet echt de beste...

Als we je dit allemaal vertellen, is het natuurlijk niet voor het plezier om je moreel te belasten, nee, nee, nee! Bij Lashilé Beauty hebben we graag een glimlach en die geven we je graag nog meer. Wees dus gerust: er zijn verschillende oplossingen die u kunt combineren om de collageenproductie op natuurlijke wijze te stimuleren en een mooie, stevige huid te behouden.

Het staat in de rest van ons artikel :)

De voordelen van collageen

Je collageenproductie een boost geven, oké, maar heel concreet wat gaat dit je opleveren? Voornamelijk een mollige huid, met minder fijne lijntjes en rimpels, omdat collageen een eiwit is dat absoluut essentieel is voor de stevigheid, elasticiteit en kracht van de huid. In feite fungeert het als een soort cement dat cellen bij elkaar houdt. Door de structuur van de huid te versterken, helpt collageen ook om het natuurlijke afweervermogen tegen externe agressies te vergroten en zo de huidveroudering zoveel mogelijk te vertragen.

Ons advies om de collageenproductie te stimuleren

Nu je weet waarom het belangrijk is om je collageenproductie te stimuleren, is het tijd om “hoe je dat moet doen”!

Kies voor een gezond en uitgebalanceerd dieet

Een driehoekig broodje tijdens de lunchpauze, koekjes tijdens de pauze, een cocktail vol vruchtensap bij het aperitief... Dit is typisch het soort menu dat het collageen aantast.

Waarvoor ? Want dat vertegenwoordigt een enorme hoeveelheid suikers. Overmatige suikerconsumptie bevordert inderdaad het glycatieproces, dat wil zeggen de verstijving van collageenvezels. Als gevolg hiervan wordt collageen niet alleen zwakker, maar ook minder elastisch, wat rechtstreeks leidt tot vroegtijdige huidveroudering en de ontwikkeling van rimpels. Dagelijks moeten ‘slechte suikers’ daarom in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd. Om te voorkomen dat je in de valkuil van toegevoegde suikers trapt, kun je het beste achter het fornuis kruipen en met rauwe producten koken. Door de voorkeur te geven aan huidvriendelijke voedingsmiddelen die de collageensynthese bevorderen, zoals rood fruit, bladgroenten, eieren, zalm, schaaldieren, oliehoudende zaden, peulvruchten en zelfs zuivelproducten.

Focus op geschikte voedingssupplementen

Dit is de beste manier om uw inname van gerichte voedingsstoffen te optimaliseren! Onze nieuwe Good Beauty suikervrije gummies, gemaakt in Frankrijk volgens strikte ethische normen, stimuleren de collageenproductie dankzij een unieke formule en optimale biologische beschikbaarheid. Zit er in deze kleine gummies met een heerlijke kersensmaak? Verschillende met de hand geplukte ingrediënten zoals selenium, een sporenelement dat tevens een krachtige antioxidant is. De beschermende werking zorgt ervoor dat de huid haar stevigheid en elasticiteit behoudt. We hebben ook vitamine C toegevoegd, essentieel voor het stimuleren van de productie van collageen en het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Net als rozenblaadjes die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines, en melkfermenten (of probiotica) die de balans van de huidflora versterken en de aanmaak van collageen stimuleren.

Hoe ze te gebruiken? Neem een ​​maand lang 2 gummies per dag om de eerste resultaten van de eerste maand te zien. Voor langdurige effectiviteit en blijvende voordelen verlengt u de behandeling over een periode van 3 tot 6 maanden.

Bescherm uw huid tegen externe agressies

De huid veroudert op natuurlijke wijze en je kunt er niet veel aan doen. Aan de andere kant kunnen we ervoor zorgen dat collageen niet te vroeg of te snel verslechtert door in te werken op alles wat de huidveroudering versnelt. Dagelijks wordt de huid geconfronteerd met vele externe aanvallen, zoals UV-stralen, vervuiling, temperatuurveranderingen, blauw licht van schermen , enz., die uiteindelijk de huidbarrière kunnen veranderen en de collageenproductie kunnen verzwakken. Om uzelf te beschermen, is het essentieel om een ​​goede schoonheidsroutine te hebben. Dit omvat het gebruik van bescherming tegen de zon zodra de eerste zonnestralen beginnen op te warmen, evenals het systematisch reinigen van de huid voordat u naar bed gaat om onzuiverheden en vervuilende deeltjes te verwijderen die zich gedurende de dag aan de huid hechten. Hydratatie is ook essentieel: breng elke ochtend een crème aan die rijk is aan antioxidanten om de vrije radicalen te neutraliseren die worden gegenereerd door externe agressies en zo de huid te beschermen. 's Avonds kunt u met een meer voedende behandeling uw huid herstellen en er stralend uitzien als u wakker wordt!

Masseer uw gezicht om de collageenproductie te stimuleren

Vergeet bij het toepassen van uw behandelingen niet uw gezicht goed te masseren. Het is zeer effectief in het stimuleren van de collageenproductie en tegelijkertijd genieten van een aangenaam moment van ontspanning. De juiste gebaren? Opwaartse bewegingen van de kin naar het voorhoofd om de effecten van de zwaartekracht te bestrijden, waarbij stevige druk wordt uitgeoefend (maar niet te abrupt) om te stimuleren zonder aan te vallen. Je kunt ook een jaderoller of gua sha gebruiken om de effectiviteit van je massage te vergroten.

NEW

peau

Good Beauty

Ondersteunt de natuurlijke collageenproductie

Normale prijs Vanaf 24,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 24,90€

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG